Hoy día 19 de octubre celebramos el día Internacional del cáncer de mama, como recordatorio del compromiso de toda la sociedad en la lucha contra el cáncer de mama.
El cáncer de mama es el tumor más frecuente en las mujeres occidentales. En España se diagnostican alrededor de 25.000 nuevos cánceres de mama al año (Situación del cáncer en España 2014).
Podemos decir que:
1 de cada 8 mujeres tendrá cáncer de mama a lo largo de su vida.
Por todo ello, la AECC dispone de una serie de servicios y programas para la atención integral de las personas con cáncer de mama:
Amb els contes es poden treballar quantitat d'aspectes amb els més petitsd'una forma més natural i menys brusca per a què els nens/es es relacionin amb el que està succeint en el conte amb la vida de cada dia.
Tupi i la bruixa es tracta d'un conte per treballar les relacions socioafectives com ara les emocions.
En Tupi viu en un món envoltat de coses i objetes dels quals encara no sap el nom.Aprèn a través de les imatges a anomenar cada pictograma que apareix a les pàgines d’aquest divertit llibre.
Va ser una institució humanitària dedicada a ajudar dones, sobretot exiliades. Situada al Roselló (Catalunya Nord), va ser fundada el novembre del 1939 per la suïssa Elisabeth Eidenbenz.
Hi van néixer uns 600 nens,fills de refugiades de la Guerra Cívil Espanyola que estaven internades en els camps propers a Elna. La maternitat d'Elna era també anomenada la maternitat suïssa, ja que era obra d'una fundació humanitària d'aquesta nacionalitat, concretament de la secció del SCI (Servei Civil Internacional) anomenada Cartell d'Ajuda Suïssa als nens de la Guerra Civil Espanyola.
Va deixar de funcionar l'any 1944 quan els nazis la van tancar durant l'ocupació de França.
EMOCIONES BASICAS:
- IRA
-MIEDO
-ALEGRIA
-TRISTEZA
-ASCO
-PAUL EKMAN
Sorpresa lo tiene todas las emociones
Son innatas en Riley, la alegria es la que presenta las otras emociones
Alegria---- Al nacimiento buscaba el lado positivo, celebra los éxitos, repetimos las acciones que nos gustan.
Asco------ juzgar, hace de protección de la niña
Miedo------ Marca donde esta el límite, alerta de peligro real/imaginario
Ira--------- Defender sus derechos, intregridad, coherencia
Tristesa------ Siente que no es útil, Pensar y meditar cambios para mejorar
Subconsciente nos traiciona muchas veces.
Sueños pueden llegar a ser buenos y malos dependiendo de que dia hayas tenido.
El pensamiento abstracto
Memoria a largo plazo
"BING BONG"--- Amigo imaginario de la infancia
La niña pasa a la pubertad y desaparece su amigo imaginario
IMAGINALANDIA: tenemos que tener imaginacion y utilizarla a nuestra manera.
Tren del pensamiento: Esta formado en hechos y opiniones
Todas las emociones nos ayudan en algun momento de nuestra vida a superar diferentes problemas de diferente manera.
El que es positiu és que nens i nenes s'apropen cada vegada més al món emocional per descifrar el que són les emocions.
Riley a la pelicula arriba un punt que no sent res, perquè el centre s'ha colapsat a causa de que Alegria i Tristesa han desaparegut i les altres emocions que eren Asco, Ira i Miedo no sabien com actuar en situacions extremes.
Alegría és la que domina els sentiments per mantenir a la nena en un estat de felicitat.
Tristesa també té un rol important en la película perquè sense ella res cobraria sentit a vegades és bo plorar una mica.
Per la meva opinió no hi ha res de dolent en plorar una mica si fa falta perquè després estàs un altre cop contenta, les emocions no són bones ni dolentes és algu que ens surt a nosaltres depenen del moment en el que ens trobem així que ho hem de acceptar.
La película ens mostra que totes les emocions són importants en una persona.
Els nens segons les emocions que tenen durant el dia aprenen a diferenciar el que senten de el que viuen dia a dia les emocions són necessaris.
25-9-15
Activitats: Que es el desenvolupament socioafectiu?
Desenvolupament de la activitat:
Ens van donar una fulla on havia unes tres preguntes i teniem que respondre tot allo que pensavem i una vegada la vam acabar la vem expondre davant de tota la classe i donavem la nostra opinió.
També vem veure un documental de Baby Human.
Recursos:
Material: La fulla que ens va donar la professora
Temps: La activitat va durar aproximadament uns 15 minuts.
Espai: El aula
Valoració de la activitat: Ens va servir per saber de que anira el tema que estudiarem i per motivar-nos.
Títol: Experimenta la teva creativitat
Desenvolupament de la activitat: La professora ens va donar de tendre la roba a cada alumne de classe, i amb ella teníem que decorarla el nostre gust pero com ninguna tenía el material ens quedava de deures.
Recursos:
- Material: La pinça
- Temps: 10 minuts
- Espai: El aula
Valoració de la activitat: És molt bona activitat ja que ens serveix per realitzar-les en un futur.
28-9-15
Títol: Les emocions
Desenvolupament de la activitat: Per començar vem tenir que ensenyar la nostra pinça a la professora i ella tenia tres cares diferents i teniem que posar la pinça en la cara del color que ens sentiem.
Després vem començar a veure el primer tema. Ens vem quedar en la part de les emocions i a partir de aquí vem fer activitats en grup.
Les activitats eren sobre les emocions de la tristesa i la alegría i ens preguntaven diferents coses relacionades amb aquestes dos emocions.
Recursos:
- Material: El ordinador i les nostres pinças
- Temps: Una hora
- Espai: El aula de informàtica
Valoració de la activitat: Va ser molt dinàmic i per aprendre és més senzill.
El dia 28 de maig se celebra arreu del món el Dia Internacional del Joc. A Barcelona i a d'altres municipis catalans s'organitzen diferents activitats per a infants i adults per tal de promoure i reinvidicar la importància del joc.
Van venir els pares de una alumna de segon a explicar-nos la seva experiència de com van pensar en adoptar i els tràmits que tenien que passar per poder adaptar.
És una fundació que dóna suport emocional, que treballa en proximitat amb els beneficiaris,donant importància a coses innocents, al joc i l'humor blanc, potencien un un espai transgeneracional, regala l'immaterial, crea ponts entre pobles enfrontats,Redimir l'espai públic, la dona és la protagonista i el riure contra el dolor de la guerra.
Vam anar a veure la xerrada de la Elisabet Pedrosa on ens presentava el llibre de Seguirem Vivint que explica la vida de la seva filla Gina i tot el que van tenir que passar.
Va ser una xerrada molt emocionant!
Dues noies ens van explicar en què consistia la Fundació Pequeño Deseo i en què consisitia el seu treball que era fer realitat els desitjos dels nens petits i per últim ens van ensenyar i explicar la seva pàgina web.
Old Macdonald had a farm, eee-yi---eee-yi-oh And on this farm he had a cow, eee-yi-eee-yi-oh With a moo moo here and a moo moo there Here a mo, there a moo, everywhere a moo moo Old Macdonald had a farm eee-yi-eee-yi-oh
Old Macdonald had a farm, eee-yi-eee-yi-oh And on this farm he had a pig, eee-yi-ee-yi-oh With an oink,oink here and an oink,oink there Here an oink, there an oink,everywhere an oink,oink Old Macdonald had a farm, eee-yi-eee-yi-oh
Es un grupo de padecimientos hereditarios cuya característica principal es la rigidez progressiva y contracción en los miembros inferiores,como resultado el deterioro o disfunción de los nervios. Padecer este síndrome puede llegar a afectar el nervio óptico y retina, causar cataratas, ataxia, epilepsia, deterioro cognitivo, neuropatia periférica y sordera. Es causado por defectos en el transporte de proteínas y otras sustancias a través de la célula.
El árbol de la montaña aiao El árbol de la montaña aiao Ese árbol tiene una rama vaya rama ay ay ay que rama La rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol.... Esa rama tiene un nido vaya nido ay ay ay que nido El nido, de la rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol Ese nido tiene un huevo vaya huevo ay ay ay que huevo El huevo, del nido, de la rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol Ese huevo tiene un pollo vaya pollo ay ay ay que pollo el pollo,del huevo,del nido, de la rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol Ese pollo tiene una pluma vaya pluma ay ay ay que pluma la pluma,del pollo, del huevo,del nido de la rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol Esa pluma es de un apache vaya apache ay ay ay que apache el apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol Ese apache tiene un arco vaya arco ay ay ay que arco el arco del apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol Ese arco tiene un blanco vaya blanco ay ay ay que blanco el blanco, del arco, del apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama del árbol del árbol,árbol,árbol El árbol Ese blanco está en un árbol vaya árbol ay ay ay que árbol el árbol, del arco, del apache, de la pluma, del pollo, del huevo, del nido, de la rama del árbol del árbol, del árbol, del árbol El árbol Ese árbol tiene una rama ...... etc....
Azul, verde o rojo no importa el color ni el idioma, raza o religión. Da igual de donde vienes, da igual a donde vas. Si vives en el campo o en la gran ciudad Nacemos libres, nacemos iguales los mismos derechos, somos responsables. Derecho a la escuela, a la educación. Derecho a la salud, a la protección. Derecho a opinar y a participar, unos y otros con libertad Nacemos libres nacemos iguales los mismos derechos somos responsables. Libreees Igualeeees Derechooos universales Libreees Igualeeees LIBREEEEEEEEEES!!
Fer rotllana amb els infants no és fàcil aquesta canço fa que la rotllana sigui menys díficil de fer. A la 1, fem una rotllana A les 2, fem una rotllana A les 3, la rotllana ja s'ha fet
És una típica canço que es canta al menjador Jo volia ketchup, i no n'hi havia Vaig anar a la plaça i no hi havia Vaig anar al mercat, estava caducat Jo volia ketchup, ketchup ketchup,ketchup uhhhh!!
Mireu allà dalt en els estels que hi ha? És un gros animal, que amb bicicleta va és un elefant i doncs que us penseu? Té una cua al darrere i una trompa al davant És un elefant!
Groc,groc,groc
es el vestit que porto groc,groc,groc
és tot el que jo tinc,
perquè m'agrada el color de la truita
(del sol...)
i el meu amic és un cu-u-iner
(home del temps)
Blau,blau,blau
és el vestit que porto
blau,blau,blau
és tot el que jo tinc,
perquè m'agrada el blau de les ones
i el meu amic és un mariner
Verd,verd,verd
és el vestit que jo porto
verd,verd,verd
és tot el que jo tinc
perquè m'agrada el verd de la gespa
i el meu amic és un jardiner
Vermell,vermell,vermell
és el vestit que jo porto
vermell,vermell,vermell
és tot el que jo tinc
perquè m'agrada el vermell de les flames
i el meu amic és un bomber
Una mosca volava per la llum i la llum se va apagar i la pobre mosca va quedar a les fosques i la pobre mosca no va poder volar. Ana masca valava par la llam a la llam sa va apagar a la pabra masca va cadar a las fascas a la pabra masca na va padar valar. Ene mesque veleve per le llem e le llem se ve epeguer e le pebre mesque ve queder e les fesques e le pebre mesque ne ve peder veler. Ini misqui vilivi pir li llim i li llim si vi ipiguir i li pibri misqui vi quidir i lis fisquis i li pibri misqui ni vi pidir vilir. Ono mosco volovo por lo llom o lo llom so vo opogor o lo pobro mosco vo codor o los foscos o lo pobro mosco no vo podor volor Unu muscu vuluvu pur lu llum u lu llum su vu upugur u lu pubru muscu vu cudur u lus fuscus u lu pubru muscu nu vu pudur vulur. Una mosca volava per la llum i la llum se va apagar i la pobre mosca va quedar a les fosques i la pobre mosca no va poder volar.
Som som som els cavallers llers llers i el que no tingui res no té dret a carmanyola i el que no tingui res no té dret alçar al purró Atenció cavallers la mà dreta entra en acció (... mà esquerra, el cap, el cul, tot el cos)
Visita al Museu de la Xocolata Localizació: Barcelona Treballaran les diferents fruites i faran els diferents bombons. La entrada costa el taller 20€ i 7€ la entrada. Els nens entren gratis
Visita al Zoo Localització: Barcelona Farem el taller Convi visitarem els diferents tipus d'animal i els diumenges hi han activitats familiars. La entrada costa 12'30€
Visita al MNAC Localització: Plaça Espanya Farem l'activitat de l'hora blava i després els tallers de joguines i el treball plàstic on experimentarem el color. La entrada costa 4€ http://www.museunacional.cat/es
Visita a la fundació Joan Miró Localització: Barcelona Les activitats que es faran són: - Pintar Música - Cançons Japoneses - Nadal Fundació -Obres -Conte -Espectacle: entrar Miró També tenen un mural col.lectiu i caçadors de sons.
Visita al Zoo Localització: Zoo Es farà una visita guiada on també hi haurà un teatre de llum negre on es veuran els animals a la oscuritat. A continuació es farà el taller de llum Per finalitzar s'hauran d'aprendre la canço La entrada costa 10,70€
Visita al Zoo Localització: Zoo Els hi donarem una carta infinita on fica tota la informació. La activitat consistiria que amb diferents fotografies, puzzles sapiguessin quin és el animal. Té una zona de Picnic Per últim es farà una excursió per cada zona del zoo on ells hauran de localitzar els diferents animals. Més informació: https://www.zoobarcelona.cat/
Visita a Casa Batlló Localització: Casa Batlló Els tallers són: - Fer una visita guiada - L'activitat del drac de colors que consisteix en explicar anècdotes sobre Antoni Gaudí - Fer un dibuix original i creatiu del que més els hi hagi agradat - Activitats culturals i lúdiques un diumenge La entrada costa per un adult 21€ i per un nen de 0 a 6 anys és gratuit Més informació:https://www.casabatllo.es/
Visita a l'aquarium Localització: Aquarium de Barcelona Els tallers són: - descobrir el fons marí - fomentar el llenguatge - obres de teatre - fer un dibuix de les estrelles i el mar - fer un viatge per marmel.là on es fan activitats per a que els nens interactuin Finalment veuran el Maremagnum La entrada costa 32€ per persona Més informació:http://www.aquariumbcn.com/
Visita a la Ciutadella Localització: Ciutadella Els tallers serán: - els secrets del parc - petits amb grans sentits - 4 espais d'experimentació - Gymkana amb un seguit d'enigmes a l'entorn natural Té un hinvernador i també una ludoteca com a àrea de joc infantil. Més informació:http://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/380/parc-de-la-ciutadella.html
Visita al Poble Espanyol Localitat: Muntanya de Montjuic L1-L3 El proper 17 de Maig hi ha una exposició de Play-Mobils en la qual els infants treballen la creativitat i la imaginació, a més a més els pares gaudeixen de joguines de quan eren petits i tornem a ser nens/es per un moment que no ve malament mai. Hi han diferents activitats com: Lego, Ggymkana Pirata, Taller de Pa, Taller de Vidre i Pintem el Poble. Cada activitat costa 5'70€ Per a més informació: http://www.poble-espanyol.com/
Visita al Cosmocaixa Localització: Tibidabó Tenen exposicions permanents i no permanents que són de una hora determinada. Els permanents són: - El Toca Toca: Consta d’un conjunt d'activitats per a tots els públics basades en la relació directa amb tres espais naturals emblemàtics del planeta: les selves, les mediterrànies i els desert. - El Planetari Bombolla: és un espai creat especialment per despertar la curiositat dels més petits sobre el món de l'astronomia. Un cosmos en el qual podran descobrir la màgia del cel proper, les característiques dels planetes, les històries de les constel·lacions..., i on podran contemplar tot allò que hi ha al cel nocturn per descobrir-hi el que han vist al planetari.
- L'espai Click i Flash: està destinada per a nens i nenes de 3 a 6 anys. És un espai interactiu on el joc, l'observació i la deducció esdevenen eines per a la descoberta. A través de les olors, les sensacions tàctils, les bombolles o les màquines, aquest espai pretén despertar la curiositat dels més petits pel món de la ciència i estimular la seva actitud experimental. Acompanyats dels adults, en grups escolars o en família, els nens i nenes viuran la seva primera aproximació a la ciència.
La entrada costa 4€ adults i de 0 a 16 la entrada és gratuíta i si téns el carnet jove també.
Es una enfermedad neuromuscular autoinmune y crónica caracterizada por grados variables de debilidad de los músculos esqueléticos del cuerpo. La característica principal de la miastenia gravis es una debilidad muscular que aumenta durante los períodos de actividad y disminuye después de períodos de descanso.
Es una enfermedad hereditaria con un patrón de herencia de tipo recesivo ligado al cromosoma X, por lo que se manifiesta en hombres y las mujeres sólo son transmisoras de la enfermedad, pero no presentan los síntomas. Es la distrofia muscular más común. Se produce por una pequeña delección en la pauta de lectura del gen y eso hace que sea un gran cambio en la traducción de la proteína. Es una miopatía de origen genético que produce destrucción de músculo estriado. Afecta a todas las razas. El gen anormal, que codifica la proteína distrofina, se encuentra en el locus xp21.2. La distrofia muscular se produce por mutaciones en la distrofina, proteína encargada de conectar los filamentos de actina con la matriz extracelular.
És una alteració del metabolisme dels greixos d'origen genètic que comporta problemes motors i retard mental. La causa és una mutació recessiva en el cromosoma 18 que fa que el greixesfingomielina s'acumuli en òrgans diversos... Es pot tractar amb un transplantament al.logènic d'un progenitor sa, que no presenti aquest problema genètic. Aquest trastorn, és provocat per una acumulació de greixos als teixits del cos humà a causa del fet que no hi ha prou quantitat de l'enzim particular que intervé en el metabolisme del greix acumulat. Afecta el sistema reticuloendotelial i pot comportar una lesió cerebral àmplia amb retard mental.
És un terme que engloba a totes les paràlisis no progressives degudes a una lesió cerebral permanent produïda abans, o després del naixement. Simptomes: Una persona amb paràlisi cerebral pot tenir, en major o menor intensitat, algun o la majoria dels següents símptomes: Discapacitat intel·lectual: en el 50% dels casos. Generalment associat a discordança verb-espacial. En el 39% dels casos la discapacitat intel·lectual és de nivell sever. Crisis epilèptiques: en un 25-30% dels casos, associat sobretot a Hemiplegies o Tetraplegies severes, produint-se crisis generalitzades o parcials, impossibles de predir, i amb diferents intensitats. Poden començar a aparèixer tant en la infància com en la vida adulta, però en qualsevol cas es poden controlar amb medicació. Trastorn de la visió i la motilitat ocular: dèficit visual per atròfia òptica, ceguesa d'origen central, hemianòpsia homònima (hemiplegia), pèrdua de visió binocular, estrabisme, defectes de refracció o nistagmes. De tots ells, el més comú és l'estrabisme (50% dels casos), que pot ser corregit amb ulleres o, en els casos més greus, amb una operació. Els problemes d'ulls més seriosos no abunden. Algunes persones poden tenir un defecte cortical, per la qual la part del cervell responsable de processar i interpretar les imatges no funciona correctament. Trastorns de l'audició: Es donen en un 10-15% de les persones amb paràlisis cerebral severa, encara que el percentatge està baixant ostensiblement gràcies a la prevenció de la incompatibilitat fetus-materna.
Es un error congénito del metabolismo de la glicina que causa una acumulación de este aminoácido en sangre,orina y cerebro. Se conoce también como encefalopatía hiperglicinémica.
L'esclerosi amiotròfica, anomenada malaltia de Lou Gehrig,és una malaltia neurológica progressiva,que ataca a les cèl.lules nervioses (neurones) encarregades de controlar els músculs voluntaris. Ocasiona debilitat en un rang ampli de discapacitats. Queden afectats tots els músculs sota control voluntari i els pacients perden la seva força i la capacitat de moure, els braços, les cames i el cos. La majoria de les persones amb ELA moren de fallada respiratòria, generalment entre 3 a 5 anys el començament del símptoma. Al voltant del per cent dels pacients amb ELA sobreviuen 10 anys o més. Els pacients mantenen el control dels músculs dels ulls i de les funcions de la bufeta i els intestins.
És una malaltia genètica que causa el 70% dels casos de nanisme i és present en 1 de cada 25.000 nens. és un trastorn del creixement ossi, és caracteritza extremitats curtes.
Els nens afectats poden presentar anomalíes del desenvolupament incloent retras en les etapes del desenvolupament , retras psicomotor, el desenvolupament del llenguatge i retras mental de lleu a sever. Els 4 primers mesos es produeix un creixement ràpid Els 10 anys, els nens/es alcanzen una estatura característica de un nen de 14 o 15 anys
Es un tipo de acrocefalosindactilia, un trastorno caracterizados por deformaciones en el cráneo, cara, manos y pie. Se suele clasificar como un síndrome del arco branquial, con afectación del primer arco branquial; que en los humanos es precursor del maxilar y mandíbula. Las perturbaciones en el desarrollo de los arcos branquiales en el desarrollo fetal provocan efectos duraderos y generalizados.
És una greu malaltia neuròlogica que afecta sobretot a nenes. És la causa de retard mental més freqüent en nenes després de la Síndrome de Down. Afecta a 1 de cada 10.000 nenes nascudes vives. A nivell mundial hi han 300.000 Són nenes que que malgrat "neixen bé" tenen una mutació genètica que els impedeix tenir control sobre el seu cos: no tenen cap autonomia, no parlen, no poden fer servir les mans, moltes ni caminen,no entenen, tenen crisis epilèctiques, escoliosi.
Aquesta enfermetat está al centre del cervell i entre 6 i 10 nens al any poden tenir aquesta enfermetat. Consisteix en que té un infart cerebral que el paralitza mitg del seu cos.
Aquesta enfermetat és cáncer de médul.la, afecta el sistema linfáctic i el pulmó és díficil detectar a una persona si ho té. La quimioterapia no et deixa fer esport, el teu canvi físic és brutal i perds els 15 dies trossos del teu cabell.
És una malaltia genètica minoritària. El pateix 1 de cada 50.000 nens, les coses que fa han de ser supervisadas, aquest nen tindrà límits amb el que pogui fer i el què no. Tenim que tractar que al final aquest nen sigui autonòm, el hi encanta el monopatí i anar amb bicicleta. També sufreix de situacions incomodas i pensa que tot es seu, la natació el va bé per la disciplina. No existeix tractament per aquesta enfermetat.
Quiet cobreix set anys en la vida del nostre fill Lluís Serra Pablo, àlies Llullu, que va néixer amb una greu encefalopatia que la ciència neurològica encara no ha estat capaç de definir. Set anys després del seu naixement, la terminologia mèdica no passa d’encefalopatia no filiada, el llenguatge popular se les apanya amb la fòrmula, prou entenedora, de paràlisi cerebral i el llenguatge administratiu l’avalua com un discapacitat amb un grau de disminució del 85%. A casa, però, totes aquestes etiquetes compten poc.
Yo tengo una casita que es y así y así que por la chimenea sale el humo así, así y cuando quiero entrar yo golpeo así, así Me limpio los zapatos Así,así,así Yo tengo una casita que es y así y así que por la chimenea sale el humo así, así y cuando quiero entrar yo golpeo así, así Me limpio los zapatos Así,así,así Yo tengo una casita que es y así y así que por la chimenea sale el humo así, así y cuando quiero entrar yo golpeo así, así Me limpio los zapatos Así,así,así
Cada persona té que acceptar que no tots som iguals i que podem ser amics de qui volguem sigui extranjer o de diferent color de pell.
Ens hem de respectar els uns als altres.
En aquest vídeo ens explica quines són les joguines que estimulen la imaginació del nen. Els nens de 2 a 6 anys necessiten jocs que poguin ells completar amb la seva imaginació i creativitat, les joguines no poden fer res que la imaginació no pogui fer.
És millor que no fagin sorolls ni llums ni moviments.
La millor joguina per a un nen és una pinça.
El seu objectiu és convertir el Museu en una festa de la cultura i l'art contemporani.
És un recorregut insòlit per les sales del Museu que proposa una aproximació lúdica i interactiva a l'art contemporani perquè adults i nens puguin resioldre els seus dubtes,
Ya que los recursos audiovisuales son una buena opción para hacer clases más dinámicas, les presentamos esta increíble lista. A través de estos cortos animados los profesores pueden enseñar sobre valores y la convivencia.
A los estudiantes les encantan y les recomendamos para que aprovechen al máximo su potencial que los profesores guíen la discusión sobre temas tan importantes y diferentes como el respeto, la envidia, la lealtad y la autoestima.
Nexe Fundació té com un dels objectius principals, sensibilitzar i educar des de la infància com entendre que és la discapacitat des del respecte, la comprensió i la sensibilització, oferint un espai per a l'expressió i la vivència que permetrà als infants veure la difèrencia com una font de riquesa i des d'una òptica normalització.
Este cortometraje te muestra muchos valores a trabajar en el aula. Niños y niñas con discapacidades también tienen derecho a ser felices y jugar como todos.
Desenvolupament: Fem una rotllana i l’educador diu “Simone says Touch the nouse” i ens hem de tocar el nas però si només diu “Touch the hand” no ho hem de fer perquè no ha dit “Simone says”, si ho fem quedem eliminats.
Avaluació: Observar si fan una correcta associació de les paraules amb l’objecte.
Desenvolupament: Una persona es tapa els ulls i aquesta és la gallinita ciega. La resta ens distribuïm per l’espai i la cridem, i aquesta ens ha de trobar amb els ulls enventats.
Alternatives: Als més petits podem fer que tinguin un guia referent per a que es sentin més segurs
Edat: a partir de 5 anys
Participants: mínim 5
Objectius:
- Desenvolupar el sentit de l’oïda
- Treballar la memòria a curt termini
- Fomentar la imaginació
Desenvolupament: Fem una rotllana i li fem una pregunta al de la dreta per exemple “Per a què serveix el pà?” I el de la dreta respon “Per menjar” i així successivament. Una vegada tots hem preguntat i respòs juntem la pregunta que han fet per l’esquerra amb la resposta que ens han donat per la dreta.
Avaluació: Analitzar el nivell d’implicació i observar si es va desenvolupant la imaginació.
Objectius:
- Desenvolupar habilitats d'estratègia
- Aprendre a mantenir l'equilibri
- Fomentar el companyerisme
Desenvolupament: Una persona la para i es situa mirant a una paret i diu “Un, dos, tres pica paret”, la resta es troben en un altre punt i mentre el que la para està dient les paraules màgiques, la resta avança fins al moment que es gira la persona. No ens podem moure, si ens veu que ens mogut, hem de marxar al començament. L’objectiu és arribar a la persona que està parant, tocar-li i marxar corrents al punt de partida sense que es agafi.
Alternatives: En comptes de que no es podem moure, sumem també que no ens podem riure mentre que el que la para ens intenta fer riure.
Avaluació: Observar com és la seva estabilitat, i la manera de moure’s.
- Desenvolupar la psicomotricitat gruixuda
- Fomentar la cooperació de grup
- Aprendre la relació dins-fora
Desenvolupament: Fem una rotllana amb cercles i cada cercle será la casa de cadascú però hi ha una persona que es troba al mig que no té casa, aquesta ha de preguntar-li a algú si li agrada la seva casa i per la de qui la canviaria. Llavors la persona que està al mig ha d'intentar agafar una de les dues cases que es queden lliures, la persona que no aconsegueix casa és la que preguntarà.
Avaluació: Observar el nivell de participació i implicació
Objectius:
- Aprendre el concepte obert/tancat
- Desenvolupar la psicomotricitat tant fina com gruixuda
- Desenvolupar la capacitat cognitiva
Desenvolupament: Es tracta d'analitzar com es passa el bolígraf, és a dir, obert o tancat. Si el passo obert he de tancar el bolígraf i obrir les meves cames i si el passo tancat, obrir el bolígraf i tancar les meves cames. Si són nens/es de 3 anys se li explica però conforme vagi augmentant l'edat, s'ho posem més díficil fins al punt de només explicar-li que han d'observar.
Avaluació: Veure si són capaços de comprendre el joc i de desenvolupar l'activitat cognitiva.
Objectius:
- Pensar alternatives per desenvolupar el joc
- Cooperar amb els companys de grup
- Desenvolupar la psicomotricitat fina i gruixuda
Desenvolupament: Fem dos equips i li expliquem que han de fer una línia amb ells mateixos i tot el que vulguin, poden ser coses del seu voltant. L'objectiu és que algun dels dos equips aconsegueixi fer la línia més llarga.
Avaluació: Veure i valorar els recursos que han utilitzat, si són adients per la seva edat.
Objectius:
- Aprendre a dir gràcies
- Desenvolupar la imaginació
- Aprendre reproduir conductes
Desenvolupament: Fem una rotllana i en l'aire dibuixem una lluna, quan acabem passem el llapis i l'altre company t'ha de dir gràcies. Si no t'ho diu no passa la prova.
Alternatives: Quan es tracta de nens/es molt petits li diem tota la informació per veure si s'enrecorden de dir gràcies i conforme van pujant d'edat, li traiem informació fins al punt de que s'adonin de que han de dir gràcies observant el que fa la resta de companys/es.
Avaluació: Veure si són capaços de comprendre el joc i de desenvolupar l'activitat cognitiva.
Objectius:
- Aprendre a comptar
- Desenvolupar la psicomotricitat gruixida
- Fomentar l'agilitat de predir situacions
Desenvolupament: Fem una rotllana i un es posa en el mig. Que va comptant en veu baixa i quan arribi a 15 diu la BOMBA SE ACERCA quan arribi a 30 LA BOMBA ESTÁ A PUNTO DE EXPLOTAR i quan arribi a 60 BOOOOM.
Els que ens trobem en la rotllana ens anem passant la pilota en el sentit de les agulles del rellotge. Quan la bomba peta qui tenia la pilota a les mans seu amb les cames estirades, llavors qui es trobi a la seva esquerra l'ha de saltar per poder passar-li la pilota al seu company/a.
Alternatives: Si el que es troba en el mig no sap comptar fins a números tan grans, ens adaptem, a més a més ens fiquem en mig per ajudar-li.
Avaluació: Observar com compta el del mig i si la resta ha entès al mecanisme del joc.
Objectius:
- Desenvolupar la motricitat fina com gruixuda
- Aprendre a coordinar-se amb la resta de companys
- Fomentar el companyerisme
Desenvolupament: Fem dos equips i a tots dos els numerem com tants participants hi hagi, una persona es fica al mig amb un mocador i diu un número, qui tingui el número de cada equip ha d'agafar el mocador i tornar amb el seu equip sense que el contrincant l'agafi.
Si l’agafa es posa al costat de la persona que hi es troba al mig i els seus companys d’equip l’han de salvar, xocant-li la mà quan passi pel costat. Cal afegir que si no agafes el mocador i no agafes al teu contrincant, aquesta persona és la que s’ha de posar per a que li salvin.
Avaluació: Observar si hi ha companyerisme entre ells a més a més d’analitzar si han quedat clares les normes del joc.
Objectius:
- Desenvolupar tant la psicomotricitat fina com gruixuda
- Fomentar les relacions socials
- Aprendre a prendre decisions en equip.
Desenvolupament: Un infant la para i ha de agafar a la resta de companys que es troben distrïbuits per l'espai. Quan agafa a algú es donen la mà i sense separar-se han d'anar a agafar a la resta de companys. Quan hi ha més de 4 persones pillant, es pot trencar la cadena per parelles.
Alternatives:
- Que només pugui agafar la primera persona que es posi a parar
- Que la cadena no es pugui trencar en cap moment
Avaluació: Observar si quan es troben en la situació de que han d'agafar més d'una persona als companys, es posen d'acord i busquen alguna estratègia.